Știți cum se măsoară pantalonii astfel încât să vă vină perfect? Aflați ce înseamnă o mărime de pantalon 32/34 și cum se traduce aceasta în tradiționalele  M, L sau XL !

Descifrarea mărimilor pantalonilor poate părea foarte dificilă. Acestea variază adesea în funcție de scala utilizată și de marca îmbrăcămintei. Din fericire, nu trebuie să vă deranjeze acest lucru, atâta timp cât știți cum să citiți informațiile de pe etichetele hainelor.

Aflați ce înseamnă etichetele mărimilor concrete, cum trebuie ales mărimea potrivită pentru dumneavoastră și cum se măsoară pantalonii bărbătești și de damă.

Cum se măsoară pantalonii și cum se traduc măsurătorile în mărimea potrivită? Vedeți cu ce veți avea de-a face!

Multitudinea de tipuri de mărimi este destul de problematică. Ceea ce face ca lucrurile să fie și mai confuze este faptul că unele dintre scale adoptate în diferite țări sunt foarte asemănătoare între ele. Pantalonii destinați pieței poloneze și europene, de obicei, sunt marcați după patru sisteme principale. Iată cum se măsoară pantalonii în funcție de aceste scale:

  • Sistemul european de numerotare. Se aplică în principal în Europa continentală, cu excepția Marii Britanii, care își păstrează propriile unități. Pe această scală, mărimile pantalonilor sunt indicate cu un număr format din două cifre. Începutul numerotării începe, de obicei, cu cifra 32, iar fiecare mărime următoare este indicată printr-un număr cu 2 mai mare: 34, 36, 38, etc. Această normă de mărimi este cel mai adesea folosită pentru pantaloni eleganți din material textil, dar este posibil să o întâlniți și pentru alte croieli.

  • Scala mărimilor în litere – în acest caz, mărimea pantalonilor este indicată de litere: S (small – mic), M (medium – mediu) și L (large – mare) precum și X (extra – redus sau mărit). În felul acesta se obține mărimea XXS până la 4XL. Această numerotare este utilizată de obicei pentru pantalonii de sport, cum ar fi pantalonii de jogging sau leggings.

  •  Tipul de mărimi W/L – aceasta este una dintre cele mai precise, dar și cea mai confuză dintre toate mărimile. Să luăm, de exemplu, o mărime la pantaloni de 32/34. Ce înseamnă aceasta? Acest termen enigmatic conține informații despre circumferința taliei (W – waist) și lungimea cracului (L – length), exprimate în țoli. Prin urmare, mărimea 32/34 înseamnă că talia pantalonilor măsoară 32 de țoli (aproximativ 81 cm) iar cracul măsoară 34 de țoli (aproximativ 86 cm). Acest tip de măsură se folosea numai la pantalonii pentru bărbați, dar astăzi este folosit și pentru determinarea dimensiunilor îmbrăcămintei pentru femei.

  • Dimensiuni pentru blugi –  Aceasta  este dată în numere cu două cifre, iar mărimea crește cu fiecare număr succesiv. De exemplu, în medie, dimensiunile blugilor de damă încep cu numărul 23 sau 24 și cresc cu unu: 25, 26, 27 și așa mai departe.


După cum se vede, cifrele nu oferă întotdeauna informații concrete și nu vă dau indicii despre cum trebuie măsurați pantalonii. De fapt, doar un singur tip de mărimi vă va indica dimensiunile reale ale pantalonilor.

Cum se măsoară pantalonii în diferite tipuri de numerotare?

Pentru a alege mărimea potrivită a pantalonilor, poate fi de folos compararea diferitelor tipuri de numerotare. Acest lucru vă va oferi un punct de referință, de exemplu, privind hainele pe care le aveți în garderobă și care se potrivesc siluetei dumneavoastră.

Un mod simplificat de convertire a unei numerotări în alta pentru pantalonii de damă este următorul:

  • XXS – corespunde mărimii 32 în numerotarea europeană și mărimii blugilor 24/25;
  • XS – mărimile 34 și 26/27;
  • S – mărimile 36 și 28/29;
  • M – mărimile 38 și 29/30;
  • L – mărimile 40 și 31;
  • XL – mărimile 42 și 32;
  • XXL – mărimile 44 și 33;
  • 3XL – mărimile 46 și 34/35.

Cum se măsoară pantalonii pentru bărbați? În acest caz, conversia unităților este puțin diferită. A se vedea mai jos:

  •  XXS – corespunde mărimii 42 în numerotarea europeană și mărimii blugilor 28;
  •  XS – mărimile 44 și 29;
  •  S – mărimile 46 și 30/31;
  •  M – mărimile 48 și 32;
  •  L – mărimile 50 și 33/34;
  •  XL – mărimile 52 și 36;
  • XXL – mărimile 54 și 38;
  •  3XL – mărimile 56 și 40.

Trebuie reținut, totuși, că aceasta este doar o descriere orientativă a diferitelor tipuri de numerotare, corespunzătoare mai curând confecțiilor unui singur producător. Conversia dimensiunilor pentru două mărci diferite nu va avea întotdeauna efectul dorit. Chiar dacă mărimea este indicată pe aceeași scală, mărimea reală a pantalonilor poate diferi cu câțiva sau, în cazuri extreme, cu mai mulți centimetri.

Cumpărături online? Verificați dimensiunile corpului dvs.

Chiar dacă știți deja cum se măsoară pantalonii și cum să traduceți rezultatele într-o anumită mărime, fiți totuși atenți. Luați decizia finală în funcție de dimensiunile corpului dumneavoastră – ele vă vor spune cel mai multe despre ce mărime de pantaloni trebuie să cumpărați. Cum se procedează. Pur și simplu măsurați-vă talia, circumferința șoldurilor, circumferința coapsei și lungimea interioară a piciorului și comparați rezultatele cu tabelul de mărimi.

În oferta noastră, veți găsi o un tip de dimensiuni standardizate, universale pentru toate tipurile de pantaloni. Această soluție are o serie de avantaje. În primul rând, știți că hainele pe care le alegeți vi se vor potrivi, chiar dacă mărimea de pe etichetă nu se potrivește cu mărimea dumneavoastră obișnuită. În al doilea rând, tabelele de mărimi iau deja în considerare croiala concretă a pantalonilor. Nu contează dacă sunt pantaloni de tip chinos, pantaloni eleganți cu pliuri sau pantaloni de trening confortabili.

Nu trebuie să vă faceți griji că pantalonii care ar trebui să aibă o croială lejeră vor fi prea strâmți pe șolduri. ȘI invers, că croiala skinny va ieși în afara taliei. Știți deja ce este mărimea pantalonilor 32/34, ce înseamnă diferitele cifre și cum se corelează acestea cu dimensiunile corpului dumneavoastră? Sperăm că datorită articolului nostru, dimensionarea virtuală vă va fi mai ușoară. Vedeți care dimensiune va fi cea perfectă pentru dvs.!