Baia în stil scandinav reprezintă o tendință care nu iese  din modă. Principalele ei plusuri sunt materialele naturale și funcționalitatea. Descoperiți inspirațiile noastre!

Baie scandinavă în bloc

Se poate amenaja o baie scandinavă în bloc? Da! Deoarece stilul scandinav este extreme de practic, armatura băii și accesoriile de baie  cu suprafață mică pot fi montate cu ușurință. Cum se procedează?

Baie în stil scandinav – inspirație

Baia scandinavă este o îmbinare a naturaleții și simplității. Domină în ea albul, griul, lemnul deschis și formele simple – pătratele și dreptunghiurile. Principalul atu al unei băi în stil scandinav este utilizarea fiecărui centimetru de spațiu disponibil. O baie scandinavă poate fi amenajată în două moduri: tradițional, folosind mobilier din lemn vintage, cu fronturi decorative dominate de alb, gri și bej, și modernist – minimalist și cu folosirea figurilor geometrice. O baie scandinavă modernă într-un bloc cumulează culorile stinse  (uneori dominate de turcoaz sau albastru și lemn deschis la culoare. Blaturile din lemn și accesoriile bine alese, cum ar fi dulapurile, vazele, săpunierele și cănile, vor insufla o atmosferă scandinavă în interior și o vor ilumina.

Oare o schemă de culori în nuanțe pastelate de gri, bej și alb trebuie să fie plictisitoare? Este de ajuns să alegeți unul sau mai multe elemente care ies în evidență, ca de exemplu prosoapele de baie colorate, pentru a modifica austeritatea băii scandinave și a-i conferi caracterul dorit.

Stilul scandinav într-o baie naturalistă

Dacă vă place lemnul natural într-o nuanță deschisă, puteți amenaja o baie scandinavă folosind acest material. Cum poate fi realizat acest lucru? Stilul scandinav într-o baie din lemn înseamnă exclusiv albul combinat cu lemnul. Plăcile ceramice albe pe pereți și pe podea precum și armatura de baie albă se potrivesc perfect cu mobilierul și elementele din lemn, cum ar fi cadrul mașinii de spălat, dulăpioarele de baie suspendate și chiar cu lămpile din plafon cu abajururi din lemn. Designul modern al plăcilor ceramice de baie vă permite să alegeți o varietate de modele, inclusiv cele stilizate ca  scânduri de lemn. Puteți folosi astfel de plăci pentru a imita scândurile de pe podeaua unei băi scandinave sau doar pentru completarea altor modele. Compoziția generală a stilului scandinav din baia de lemn va fi completată cu accesorii de decor interior, cum ar fi un coș de gunoi din bambus, un set din bambus cu săpunieră, un pahar pentru periuța de dinți și un pulverizator de arome cu un strat de acoperire în stilul scândurilor din lemn.

Baie scandinavă într-o versiune modernă

Ce accesorii ar trebui să alegeți pentru o variantă modernă de baie scandinavă? În acest stil se vor potrivi foarte bine seturile de baie în culori pastelate, covorașele de baie și elementele aurii, cum ar fi lămpile și robinetele. Băile scandinave moderne dintr-un bloc de apartamente sunt adesea amenajate într-un spațiu mic, care trebuie să găzduiască o mașină de spălat și, uneori, un uscător. Stilul scandinav se potrivește ca o mănușă în astfel de băi, tocmai datorită formelor sale simple. Armatura modernă pentru baie în stil scandinav este elegantă, sobră și lipsită de ornamente. Prin urmare, se poate potrivi cu ușurință chiar și într-o cameră mică.

Alegeți stilul scandinav pentru baia dvs.

O baie în stil scandinav este o soluție atemporală care luminează interiorul și-i adaugă caracter. Nu necesită multe eforturi. Puteți să o decorați singur, achiziționând accesorii de baie în stil scandinav sau să optați pentru serviciile unui designer cu experiență.