Verdele de sticlă este o culoare inedită, care se află de foarte mult timp în topul celor mai frecvent alese culori pentru casă. În ce constă acest fenomen? Este asociat cu smaraldul regal al stilului victorian sau cu pădurile întunecate și tenebroase, dar evocă și eleganța și luxul. Cu ce să combinați verdele de sticlă în interioare pentru a crea un aranjament coerent și uimitor? Citiți sfaturile noastre!   

Verdele de sticlă – unde este posibil?  

Verdele de sticlă este o culoare intensă care, în pofida aparențelor, este foarte versatilă. Poate fi folosită în orice casă și, mai presus de toate, se armonizează cu alte stiluri, cum ar fi cel clasic sau glamour. Foarte des este întâlnit în apartamentele moderne minimaliste și industriale. La prima vedere, verdele sticlă este o culoare închisă și mulți oameni se tem ca întreaga încăpere să nu devină prea întunecată. În astfel de situații, vă recomandăm să vopsiți doar un singur perete sau doar o parte din el, iar restul să îl acoperiți cu o culoare mai deschisă. Verdele de sticlă în dormitor sau în camera de zi constituie o combinație foarte des întâlnită, care dă rezultate uimitoare de fiecare dată. Este cu siguranță o culoare pentru persoanele îndrăznețe care nu se tem să experimenteze cu aspectul încăperilor lor.

Cu ce culori se combină verdele de sticlă?

Cu ce să combinați verdele de sticlă în interioare? Cu ce vă place! Este o nuanță atât de universală, încât creează un ansamblu coerent cu multe alte culori. Puteți opta pentru culori atenuate, sau vă puteți permite puțină extravaganță alegând culori țipătoare și contrastante. Iată câteva dintre propunerile noastre privind posibilitățile de asociere a verdelui de sticlă în interioarele dvs.: 

  • auriu – aceasta este cea mai rafinată și elegantă soluție. Subliniază unicitatea verdelui și adaugă o notă șic interioarelor dumneavoastră.
  • alb – va lumina casa, așa că nu trebuie să vă faceți griji că verdele de sticlă o va face întunecată și mohorâtă.
  • roz pudră – o combinație aparent neverosimilă, dar cât de eficientă! În acest fel, puteți crea un aranjament modern și confortabil în același timp.
  • gri – adaugă atmosferă interiorului. Este o combinație mai calmă, care, în același timp, este capabilă să capteze și să sublinieze frumusețea verdelui de sticlă.

Există multe culori cu care se poate combina verdele de sticlă în interioare. O puteți găsi cu ușurință pe cea care se potrivește cu stilul casei dumneavoastră.

Verdele de sticlă vs. decorațiuni

Dacă în continuare nu știți dacă verdele de sticlă vi se potrivește, introduceți mai întâi în casa dumneavoastră decorațiuni în această culoare. Încercați cu perne și pături în fiecare încăpere. Adăugați-le la culoarea verde de sticlă în dormitor sau în camera de zi și observați cum se îmbină cu stilul din întreaga dvs. casă. O altă propunere este de a expune pe perete tablouri de culoarea verde de sticlă, care vor deveni un indiciu al stilului pe care doriți să îl introduceți. Totul depinde de preferințele dvs.!

Verde de sticlă în camera de zi? Bineînțeles! În afară de pernele și păturile menționate anterior, încercați covoare sau pufuri! Acestea vor sublinia unicitatea interiorului și vor adăuga o notă de curaj. Începeți cu doar 1-2 accesorii la început, apoi adăugați treptat mai multe, atunci când vă veți convinge că verdele de sticlă este 100% pentru dumneavoastră!

Cum rămâne cu bucătăria? Optați pentru veselă! Începeți cu vesela clasică și asortați-o cu căni și pahare în verde de sticlă și auriu, de exemplu. Aceste seturi vor avea un adevărat efect …ho, ho, ho… iar oaspeții dvs. vor fi absolut încântați! Acestea arată elegant și frumos, indiferent de culoarea care predomină în întreaga bucătărie! 

Îndrăgostiți-vă de verdele de sticlă

Verdele de sticlă este o culoare frumoasă și elegantă, care se integrează bine în aranjamentele moderne și industriale. Acum știți deja cu ce să îmbinați verdele de sticlă în interioarele dvs., de aceea încercați cu curaj să realizați metamorfoza apartamentului dvs. Dacă nu doriți mari revoluții la început, porniți cu accesoriile. Veți fi încântați de rezultat! Mult noroc!