Mulți oameni au în casele și apartamentele lor una sau mai multe camere mici . Visul lor este ca în ciuda dimensiunilor lor mici, aceste camere să pară spațioase și funcționale. Fie că este vorba de un dormitor, de o cameră de zi sau de o cameră de copil, amenajarea unei camere astfel încât să pară vizual mai mare și utilizarea unui spațiu mic constituie o adevărată provocare. Vă întrebați cum să amenajați o cameră mică? Suntem gata să vă ajutăm!! 

Bazați-vă pe culori deschise  

Dacă vă întrebați cum să decorați și să măriți optic o cameră, ar trebui să vă gândiți de la bun început la baza potrivită, adică la culorile deschise. Acestea reflectă lumina, ceea ce creează un fel de iluzie optică și face ca încăperea să pară mai spațioasă, mai mare și mai luminoasă. Camerele mici preferă culori precum bej, alb și gri. Trebuie evitate culorile închise, cum ar fi, de exemplu, verdele de sticlă sau albastrul marin intens. Acestea pot fi folosite în spațiile menționate ca detalii, dar nu trebuie să fie culoarea dominantă. O idee bună ar fi să acționați în cadrul unei singure palete de culori, cu posibilitatea de a adăuga un accent mai puternic sub forma unor accesorii colorate. În felul acesta vom aduce armonie și liniște în cameră și vom crea o bază bună pentru amenajarea ulterioară a spațiului.


Accesorii adecvate  

Odată ce ați stabilit baza cromatică potrivită, este timpul să vă concentrați asupra decorațiunilor și accesoriilor. Acestea, de asemenea, joacă un rol esențial în ceea ce privește modul de aranjare a unei camere care să pară mai mare și mai spațioasă. Ceea ce mărește în mod cert optic interiorul este utilizarea oglinzilor. Acestea luminează vizual și extind spațiul prin reflectarea luminii care pătrunde. Alegeți o oglindă independentă sau montată pe perete, care va îndeplini și o funcție decorativă. Cu toate acestea, cea mai bună opțiune va fi cu siguranță o oglindă pe care o puteți atârna pe perete, astfel încât să nu ocupați spațiul pe podea deja mult redus.

Pentru a pregăti o cameră mică astfel încât să pară optic mai mare și mai spațioasă, merită să vă gândiți și la iluminatul potrivit. Lămpile de toate tipurile sunt ideale în camerele mici pentru încălzirea interiorului. Căutați confort și căldură maximă? Nu uitați să vă aprovizionați camera mică cu lumânări decorative pentru a o face mai confortabilă și mai caldă. Alegeți draperii de culoare deschisă pentru a decora ferestrele. Elementele verticale vor prelungi optic pereții și vor umple puțin interiorul. Expunerea fotografiilor de familie sau a unor afișe într-o cameră mică nu ar trebui să fie o problemă, atâta timp cât aranjați corect ramele pe perete. Acestea vor arăta cel mai bine atunci când sunt atârnate orizontal, în linie.

Cum se amenajează o cameră mică pentru un copil?

Amenajarea unei camere mici pentru un copil, astfel încât acesta să dorească să-și petreacă timpul acolo și să aibă spațiu pentru joacă și relaxare, poate fi o sarcină dificilă. Cum să aranjați o cameră mică? Separați zonele! Pentru joacă, pentru odihnă și pentru școală, în cazul în care copilul merge deja la școală. Acestea vă vor ajuta să organizați spațiul și să alegeți accesorii funcționale corespunzătoare. Lipsa unui spațiu de depozitare adecvat pentru jucării și alte obiecte poate duce la haos în cameră și la lipsa de spațiu pentru libera circulație și alte activități. Prin urmare, merită să ne gândim la mobilierul și accesoriile al căror scop principal este depozitarea comorilor micuțului nostru. Așezați un de coș de depozitare într-un colț al camerei sau de exemplu în spatele ușii. Copilul dvs. poate alege unul învelit cu un material moale la atingere sau cu un model de animal care îi va plăcea cu siguranță. După ce se termină joaca, puneți toate jucăriile acolo împreună cu copilul și bucurați-vă de spațiul ordonat din camera mică.

Pentru camera copilului, ar fi bine să cumpărați câteva lămpi mici, ideale pentru adormitul seara sau pentru a citi împreună un basm înainte de somn. Adăugați și perna colorată preferată sau jucăria de pluș îndrăgită și excursia spre țara lui Morfeu va fi cu siguranță reușită.

Nu știți cum să organizați o cameră mică sau încă vă luptați cu problema măririi optice a unei camere mici? Bazati-vă pe noi! Folosiți propunerile de mai sus și creați în casa dumneavoasră un spațiu care va satisface toate așteptările!