Care este fenomenul modei y2k? Moda anilor 2000 este atât de specifică încât… a devenit unul dintre tendințele promovate pe Tik-Tok și Instagram!

Moda anilor 2000 sau ce este y2k?

Ce este y2k? Numele provine de la engleza „year two thousand”, care în jargon înseamnă pur și simplu moda anilor 2000. Care este fenomenul acesteia? Treningurile largi, crop topurile colorate și pantofii cu platformă, care au fost un succes în modă în anii 2000, astăzi sunt asociate de unii ca fiind un kitsch. În plus, putem observa marea revenire a pantalonilor evazați din denim, a bijuteriilor colorate din plastic și a materialelor strălucitoare. Deși este greu de crezut că moda de care își amintesc tinerii de 30 de ani de astăzi este deja tratată ca o tendință vintage, sentimentul pentru acest tip de stil a revenit în mare măsură. Sezonul primăvara/vara 2022 va fi plin de modele și culori, combinate în diverse stilizări!

Anii 2000 – modă care inspiră nu numai vedetele

Moda Y2k a început cu vedetele. Cântăreții și influencerii s-au întrecut între ei în stilizările old-school pe rețelele de socializare, evidențiind uriașa inspirație a anilor 2000. Pe podiumuri au apărut subtile referințe la y2k, precum imprimeurile cu animale pe fuste sau pantaloni cu șireturi. Hainele în stilul anilor 2000 pot fi admirate nu numai în videoclipurile muzicale, ci chiar și pe covorul roșu! Cele mai mari vedete de la Hollywood în acest sezon strălucesc la gale și banchete în rochii pastelate din mărgele mici, strălucitoare și chiar cu cămăși în carouri legate în talie.

Fashion 2000 – alege denim!

Denimul este un material fără de care marea revenire a y2k ar fi imposibilă! Fashion 2000 nu înseamnă numai tricouri neon și pantaloni largi, ci și un aspect denim de sus în jos. La modă au revenit cămășile, katanele și pantalonii din acest material. Este suficient să combini o astfel de stilizare cu sneakers albi pe o platformă ușoară și poți simți deja starea de spirit a modei anilor 2000.

Diferite fețe ale modei anilor 2000

Anii 2000 sunt, pe de o parte, perioada de glorie a pop-ului – de neuitat Britney Spears, iar pe de altă parte – dezvoltarea dinamică a carierei lui Avril Lavigne. Ambii cântăreți diferă nu numai prin muzică, ci și prin stilul de îmbrăcare. Bluzele de culoare pastel cu mâneci bufante, blugi rupți și șepci din catifea sunt cu siguranță unul dintre look-urile preferate ale lui Britney Spears. Cizme grele, lungi (bovver sau worker), pantaloni scurți și fuste mini cu buzunare, combinate cu o cămașă în carouri negre și roșii și ochii puternic conturați reprezintăt stilul lui Avril Lavigne. Moda anilor 2000 pentru cămăși în carouri cu model, dresuri negre și pantaloni scurți sau o fustă mini a revenit în stilizările de zi cu zi. La această stilizare puteți alege o geantă, pe care o veți găsi în oferta noastră!

Culori pastelate și blugi decolorați versus imprimeuri cu model

Moda anilor 2000 este o tendință în care nu există limite pentru combinația de modele, culori și croieli. Pe de o parte, tricourile pastel și neon sunt combinate cu blugi rupți și sneakers albi. Pe de altă parte, imprimeurile animale care seamănă cu pielea de șarpe, ghepard sau girafă sunt vizibile atât pe podiumurile de modă, cât și în stilizări elegante.

Marea revenire a modei din anii 2000

Anii 2000 în modă este o perioadă de distracție excepțională cu tendințe. Deși în zilele noastre acest stil este uneori descris drept kitsch de unii din cauza acestei libertăți de amestecare a modelor și culorilor, alții îl iubesc pentru aceste posibilități. În prezent, asistăm la o revenire extraordinară a acestui stil. Te lași invitată la distracție cu y2k? Lasă frâu liber imaginației și combină modele și culori exact așa cum îți place!