Yoga este un mod eficace de a te îngriji de minte și de corp în același timp. Cum poți să-ți asiguri un confort deplin în timpul exercițiilor fizice? Te ajută aici îmbrăcămintea corespunzătoare, o ținută de yoga impecabilă, precum și salteaua de yoga în culoarea ta preferată! Află de ce altceva trebuie să ai grijă pentru ca exercițiile tale să fie eficiente și confortabile.

De ce ai nevoie pentru a practica yoga? 

Yoga antrenează în practică întregul nostru corp. În multe dintre poziții se intră din stând culcat sau sprijinit în mâini. Prin urmare, este necesar un contact stabil cu solul. Din acest motiv, accesoriul esențial util în timpul practicării este o saltea de yoga. O saltea bine aleasă oferă o bună amortizare, astfel încât bazinul și genunchii să nu simtă dureri din cauza apăsării. Salteaua de yoga previne, de asemenea, alunecarea pe podea, ceea ce nu numai că facilitează practicarea, dar, înainte de toate, sporește siguranța în timpul exercițiilor.

Aveți de gând să practicați acest sport nu numai în propria casă? Dacă intenționați să participați la sesiuni organizate sau dacă vă place să practicați în aer liber, cu siguranță vă prinde bine un sac pentru salteaua de yoga. Dacă veți practica intens la temperaturi ridicate, așa numita hot yoga, atunci vor fi necesare o sticlă de apă și un prosop. Totul depinde de tipul de yoga preferat. Examinați accesoriile pentru sport.

Ținută comodă pentru yoga

Pe lângă salteaua de yoga, aveți nevoie și de o ținută de yoga potrivită. Costumul de yoga va trebui, înainte de toate, să asigure mișcarea liberă. Pentru început, se recomandă deseori colanți de yoga care se mulează strâns pe corp. În felul acesta, instructorul vă poate vedea bine silueta și vă poate corecta poziția corpului. La fel de important este să vă simțiți bine în echipamentul respectiv. Alegeți o ținută de yoga în culoarea voastră preferată și vă va fi mai ușor să săriți pe saltea cu zâmbetul pe buze! O ținută de yoga cuprinde,de obicei, colanți de yoga și bluză pentru yoga. 

Colanții de yoga trebuie să fie suficient de flexibili pentru a vă permite aplecarea și liberă și întinderea. În același timp, nu pot să se încurce între picioarele dumneavoastră, pentru că v-ar îngreuna schimbarea poziției. În ceea ce privește lungimea cracilor – alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine. Colanții de yoga lungi absorb bine transpirația, ceea ce previne alunecarea pe saltea. Pe de altă parte, colanții scurți vor fi perfecți, de exemplu într-o variantă dinamică de yoga numită ashtanga. 

Ce tricou de yoga va fi cel mai comod? Nu uitați că, în pozițiile inversate, un tricou prea larg va cădea, expunându-vă corpul și deranjează în practică. Din acest motiv, un maiou de yoga este o alegere excelentă – bine ajustat, dar nu prea strâns. Ținuta de yoga va fi completată de o lenjerie sport potrivită. Un element important sunt, de exemplu, șosetele de yoga. Deși picioarele goale reprezintă baza practicării, din nefericire, ele îngheață cel mai des, ceea ceea ce vă împiedică să vă bucurați pe deplin de momentele petrecute pe saltea. Șosetele de yoga sunt echipate cu un strat special anti-alunecare care facilitează trecerea stabilă și în siguranță pe alte poziții. Șosetele previn eficient hipotermia, reducând în același timp riscul de alunecare. 

Accesorii utile pentru yoga

Începutul practicării yoga nu este dificil. La început, nu aveți nevoie de niciun fel de echipament pentru asta. Vă veți da seama repede că accesoriile de yoga facilitează în mod evident efectuarea mișcărilor individuale și vă permit să vă folosiți întreaga gamă de posibilități ale corpului, fără să vă depășiți limitările proprii. 

Unul dintre accesoriile de bază este un cub de yoga, altfel spus cubul de yoga. Este util atât pentru asanele de bază, cât și pentru cele mai avansate. Datorită acestuia puteți fără mai eforturi să execuați întinderile solicitate. Îl puteți folosi ca suport atunci când vă întindeți pe spate, când stați în picioare, când sunteți așezat pe spate, stați în genunchi și când vă răsuciți. De asemenea, este util, de exemplu, în poziția de triunghi. Merită să vă luați imediat două cuburi de yoga. Vă veți rezema ambele mâini pe ele în timpul unei poziții de întindere laterală, păstrând regiunea lombară dreaptă. Executarea acestui lucru fără un blocaj la întinderea  corpului ar fi de-a dreptul imposibilă. Cuburile de yoga sunt ușoare și la îndemână. Nu ocupă mult spațiu, așa că le puteți transporta în sacul de antrenament. 

Curelele de yoga sunt un alt accesoriu util. Acestea curele sunt confecționate din fibre țesute strâns și terminate cu o cataramă. Sunt ușor de fixat în mod stabil pe picior. Datorită lor este posibilă, de exemplu, intrarea într-o poziție de înclinare adâncă. Veți simți rapid progresul întinderii cu ajutorul lor. De asemenea, acestea pot fi folosite și la exercițiile pe scări, deoarece pot fi înfășurate cu ușurință în jurul unei trepte. Cureaua de yoga este universală – dacă este necesar, o puteți folosi și pentru a vă înfășura salteaua sau pentru a ține cubul de yoga în timpul transportului. 

Îmbrăcăminte și accesorii ideale pentru practicarea disciplinei yoga

Confortul în timpul exercițiilor este indispensabil pentru a profita din plin de beneficiile mișcării. Dacă doriți să vă bucurați de confort, alegeți îmbrăcăminte sport și accesorii sport ideale pentru yoga. Tricourile și pantalonii confortabili se vor potrivi pe dvs. ca o a doua piele. Fiecare saltea de yoga vă va face practicarea acestei discipline mai comodă. Încercați și exersați cu zâmbetul pe buze!