Te gândești cum să îmbraci copilul pentru culcare? Cu body sau în pijama? Cu mânecă lungă sau scurtă?  Te sfătuim cum ar trebui să îmbraci copilul înainte de culcare ca să-i fie cald și confortabil. Somnul de noapte este crucial pentru o dezvoltare normală, dar și pentru buna dispoziție. În afara condițiilor normale existente în dormitor, este bine să asigurați copilului dumneavoastră o lenjerie de noapte confortabilă și adaptată la condițiile de temperatură.

Reguli de bază pentru pregătirea bebelușului să doarmă

Cum să-ți îmbraci copilul pentru culcare? Până la vârsta de cel puțin 8 luni, din motive de siguranță, bebelușii nu ar trebui să doarmă cu pernă și plapumă. Pediatrii recomandă să alegeți o saltea tare, acoperită cu un cearșaf strâns și să înveliți bebelușul cu o păturică sau să îl culcați într-un sac de dormit. Poate că nu pare foarte confortabil, dar este cea mai bună soluție pentru copilașul tău.

Lipsa plapumei naște în mod natural întrebarea cum să îmbraci copilul pentru culcare, ca să nu nu-i fie frig. Răspunsul depinde de temperatura care predomină în dormitor, dar și de hainele pe care le alegi pentru micuțul tău. În setul de maternitate pentru nou-născuți, printre hăinuțe și jucării, veți găsi păturici pentru bebeluși mai ușoare și mai călduroase, cu modele minunate.

Salopetele, clasicul în dormitor

De zeci de ani, copilașii sunt culcați în salopete. Principalul avantaj este că sunt ușor de îmbrăcat – nu este nevoie să trageți cămașuța peste cap, ceea ce în general nu place micuților. Încheietoarele lungi, cu butoni de la piept până la gleznă, facilitează, de asemenea, schimbarea scutecelor pe timp de noapte. Iar un părinte lipsit de somn are nevoie de orice ajutor posibil!

Salopetele din bumbac moale nu au elastice și nici manșete, deci oferă bebelușilor un confort total. Chiar și atunci când visele zbuciumate îl fac pe copil să arunce păturica, lenjeria de pat îi va feri burtica și spatele de frig.

Țineți totuși minte, că în primele luni este destul de frecventă schimbarea combinezonului bebelușului pe timp de noapte. Seturile atractive de pijamale de la Sinsay, compuse din 2 și 3 bucăți vă vor permite să îl îmbrăcați pe micuț fără să vă depășiți bugetul. Designul colorat, dar plăcut atenuat, va face ca fotografiile de la jocurile de dimineață să fie cel mai mare hit în albumul de familie.

Poate un sugar să doarmă în pijama?

Oare bodyul este singurul mod în care poți să îmbraci copilul pentru culcare? Nu neapărat. Bebelușii mai mari, care colaborează deja la îmbrăcarea hainelor, pot dormi în pijamale clasice din două piese. De asemenea, aceasta poate ușura viața părinților atunci când bebelușul udă scutecul – este suficient să schimbați pantalonii fără să scoateți partea de sus. Câștigi mai puține treziri noaptea, dar și mai puține spălări și călcări! Pijamaua „adevărată” poate fi, de asemenea, un motiv de mândrie pentru un copil mic și-i poate face mai plăcute pregătirile pentru culcare. Seturile simpatice din bumbac imprimat pot fi adaptate cu ușurință la temperamentul și gusturile copilului. O astfel de pijama pentru bebeluși posedă un decolteu special lărgit, cu butoni, care ușurează trecerea cămășii peste cap, precum și pantaloni comozi și largi. Dacă micuțul dvs. se dezvelește frecvent, îi puteți pune în plus șosete pentru noapte. 

Cum îți îmbraci copilul pentru a dormi pe timp de caniculă?

Părinții grijulii au uneori tendința de a-și îmbrăca prea gros copilașii pentru noapte. Însă, bebelușii care sunt îmbrăcați prea cald transpiră destul de mult în timpul fazelor de somn profund pentru care îi invidiem atât de des. Straturile excesive nu sunt deloc bune pentru aceștia. De asemenea, trezirea și plânsul intens pot face ca,  copilul mic să transpire „până la os”. Dacă simți că bebelușul tău are noaptea capul transpirat și corpul său este destul de cald, gândește-te la o pijama mai ușoară sau la deschiderea ferestrei. 

O problemă aparte survine în timpul perioadelor de caniculă, când tuturor le este prea cald. Nu contează dacă bebelușul doarme în cărucior în timpul zilei sau sforăie în pătuțul său noaptea, supra-încălzirea nu este cu siguranță bună pentru el. Deci ne punem din nou întrebarea, cum să îmbraci copilul pentru culcare. Pentru o astfel de ocazie sunt ideale pijamalele Sinsay cu mânecă scurtă și salopetele cu partea din spate cu posibilitate de deschidere și pantaloni scurți. Acestea din urmă pot fi achiziționate, de asemenea, în pachete practice de 2 bucăți, într-o gamă largă de culori și motive optimiste, inspirate de anotimpurile anului.

Pijamale pentru copii mai mari

Copiii care au deja câțiva ani dorm în pijamale, dar și aici oferta este destul de mare. Modelele cu mâneci și pantaloni lungi sunt indispensabile iarna, dar și pentru copiii care de obicei se dezvelesc  sau cărora le place să se joace dimineața, imediat ce se dau jos din pat. În schimb, pijamalele scurte sunt ideale pentru vară, deși mulți prichindei dorm cu plăcere în ele tot timpul anului. Părinții știu foarte bine dacă micuților lor le este mereu cald sau fac parte din categoria celor care sunt friguroși. Aceste caracteristici și nevoi individuale sunt decisive pentru alegerea pijamalelor și plapumelor. Pentru aceasta din urmă, puteți alege un set frumos de lenjerie de pat care va face adormirea mai plăcută!

Firește, aspectul practic al întrebării despre cum să îmbraci copilul pentru culcare nu ar trebui să umbrească prioritățile estetice! Deja preșcolarii se privesc în oglindă cu mare aprobare și sunt mai dispuși să se îmbrace singuri atunci când constată că le place o anumită îmbrăcăminte. Pijamalele la modă, cu imprimeu colorat și îi pot aduce fiicei sau fiului dvs. o mare bucurie. Tendințele la modă favorizează în special personajele simpatice din desenele animate, sloganurile amuzante și motivele din cultura pop cunoscute în rândul tinerilor. Ușor diferite în ceea ce privește culoarea și tematica sunt pijamalele pentru băieții mai mari și pijamalele pentru fete – printre acestea din urmă veți găsi și cămăși de noapte ușoare.  O noapte bună poate fi întotdeauna și mai bună!