Viața în oraș implică adesea o goană constantă și un ritm rapid. Adesea ne lipsește un loc unde să ne relaxăm, să respirăm mai adânc și să intrăm în contact cu natura. Simțiți lipsa unei grădini sau căutați inspirație pentru o metamorfoză a spațiului din casă? Un balcon în stil boho este exact ceea ce vă trebuie!


Prin ce se caracterizează stilul boho?


Stilul boho se caracterizează prin îmbinarea multor culori, texturi și modele diferite. Acesta este menit să reflecte caracterul persoanei, nu să urmeze orbește anumite reguli și orientări. Se inspiră din natură și reunește multe elemente neobservate care, împreună, formează un întreg coerent și plăcut. Un balcon boho va fi cu siguranță un loc special în casa dvs. Vă vom dovedi că aveți nevoie doar de câteva elemente decorative simple pentru a obține o atmosferă boho pe balconul dvs.!



Textile pe un balcon în stil boho


Un element foarte important în amenajarea unui spațiu în stil boho este alegerea materialelor corespunzătoare. Bumbacul, inul, iuta sau pielea de căprioară sunt absolut necesare. Un balcon boho va arăta foarte bine cu produse realizate din aceste materiale! Pentru a adăuga o notă de ciudățenie și varietate, se pot adăuga la culorile atenuate, pământii, elemente colorate și chiar imprimeuri etnice. Ceea ce distinge, de asemenea, stilul boho este prezența a tot felul de franjuri, împletituri și modele, care la prima vedere pot părea incoerente și nu foarte îngrijite, dar tocmai acesta este scopul! Dezordinea artistică și lipsa de simetrie și de reguli este ceea ce ne așteptăm de la stilul boho.



 Începeți cu elementele de bază

Un balcon în stil boho nu trebuie să fie doar un loc elegant, ci înainte de toate confortabil și relaxant. În cazul în care pardoseala de pe balconul dvs. este făcută din panouri de lemn, acestea se vor înscrie perfect în atmosfera dorită. Cu toate acestea, deseori podeaua este căptușită cu gresie neoriginală, rece, lipsită de orice expresie. Dar nicio problemă! În acest caz, vin în ajutor covoarelecare încălzesc spațiul și fac posibil ca și un balcon mic să fie mai confortabil. Nu uitați că, atunci când alegeți un covor, nu trebuie să cumpărați unul mare care să acopere întreaga suprafață. De exemplu, ați putea alege trei covoare mai mici, diferite ca model și culoare, dar cu stil boho, pe care apoi să le îmbinați între ele.



Un balcon în stil boho? Selectați accesorii!

Elementele designului boho de pe balconul dvs. sunt menite să vă facă să vă simțiți ca în vacanța mult așteptată. Timpul se oprește și nimic nu mai contează în afară de relaxare. Accesoriile pentru balcon trebuie să fie nu numai la modă, ci și funcționale. Pentru o odihnă bună, este bine să alegeți pentru oaza balconului nostru perne confortabile executate din materiale plăcute la atingere. Optați pentru cele care combină designul frumos și mega-confortul.

Hitul decorațiunilor în stilul boho sunt podoabele de perete cum ar fi macramele împletite din șiret. Ele sunt de diferite dimensiuni, modele și culori. Cel mai bine se prezintă fixate pe perete, iar cele de dimensiuni mici pot fi fixate pe balustradă.

Balconul în stil boho este, de asemenea, un loc minunat pentru cafeaua de dimineață și consumarea unei porții de tort delicios. Textilele de bucătărie, cum ar fi șervetele pentru căni sau covorașele de masă realizate din materiale naturale, țesute, nu reprezintă doar un accesoriu elegant, ci și un gadget practic pentru protejarea suprafeței împotriva abraziunii. Cine spunea că accesoriile frumoase nu pot fi și utile? Într-un spațiu mic de balcon, este de asemenea important să se găsească spațiu de depozitare. Păturile, pernele sau jucăriile celor mai tineri membri ai familiei vor încăpea perfect în coșuri împletite elegante.     

Stilul boho armonios nu înseamnă numai inspirație din natură, ci și scufundarea în ea. De aceea, pe un balcon în stil boho nu trebuie să lipsească florile și plantele verzi. Ce anume specii de plante alegeți pentru balconul dvs. depinde de amplasarea clădirii în raport cu soarele și de experiența dvs. în cultivarea plantelor. Indiferent dacă le alegeți pe cele mai exigente sau pe cele mai puțin exigente, acestea vor avea nevoie de îngrijire potrivită. Ghivecele și suporturile sunt, de asemenea, un element decorativ excelent, iar cele confecționate din împletituri fine și șnururi sunt un absolut must have pe un balcon în stil boho.

Seri climatice

Balconul este, de asemenea, un loc minunat pentru odihna de seară, chiar și în serile mai răcoroase. Așadar merită să vă îngrijiți să amenajați spațiul în consecință. Nimic nu creează o atmosferă mai relaxantă ca lumânările sau lampioanele amplasate pe balcon. Pentru diversitate, le puteți alege pe cele parfumate – lemnul de santal sau alte arome care evocă natura vă vor permite să închideți pentru o clipă ochii și să vă transbordați într-un univers al relaxării. De asemenea, o soluție bună este să aveți la îndemână o pătură călduroasă și confortabilă. Vă puteți ghemui sub ea cu o cană de ceai fierbinte și o carte și frigul nu vă va speria! Crearea unui spațiu stilat și confortabil pentru odihnă este o adevărată provocare. Dacă vă lipsesc idei pentru adaptarea spațiului, un balcon în stil boho va fi soluția perfectă. Lăsați-vă inspirați!