Тренди жіночих сумок постійно змінюються. Ця весна дала початок новим тенденціям моди, про які ви детально дізнаєтесь зі статті. Зокрема, який дизайн, декор та форма жіночих сумок актуальні у 2024. А також – про модні сумки, що стали оновленням модних канонів минулого століття. 

Які великі жіночі сумки модні цього сезону?

Сумки великих розмірів підходять для спортивного або стріт стайлу, вони можуть ідеально вписуватися у різні повсякденні образи. Такі модні сумки зручно носити на роботу, оскільки вони досить функціональні. В об’ємну сумку можна покласти ноутбук, документи та ще безліч речей. Але краще не робити її занадто важкою. Якщо вас турбує, чи стильно виглядатиме велика сумка, можемо вас запевнити: так. Свіжим трендом стали модні сумки XXL. Насправді це величезні сумки, що за формою нагадують мішки. Однак вони гармонійно поєднуються зі шкіряними та принтованими луками. Ще варто звернути увагу на стьобані варіанти декору або тиснення з імітацією крокодилячої чи зміїної шкіри. Популярною є й сумка-валіза – модель квадратної чи прямокутної форми великого або середнього розміру. Це чудовий вибір, скажімо, до офісного аутфіту.

Маленькі сумки та клатчі: трендові дизайни та декор

Компактні сумки покликані перш за все бути яскравими аксесуарами. Тож до вибору такої сумки слід поставитись прискіпливо. Модні сумки невеликих розмірів повинні мати такі дизайнерські особливості:

  • вже згадуваний стьобаний та м’який матеріал, таким виробам вистачає мінімалістичного декору у вигляді логотипу;
  • рослинні та квіткові принти, дуже вишукано виглядають вишиті орнаменти;
  • актуальними залишаються принти а-ля печворк та анімалістичні;
  • модні сумки можуть вражати своїми незвичними геометричними формами – трикутники, трапеції, футляри, видовжений прямокутник, кулеподібна та квіткоподібна форми тощо. Також модна форма – півмісяць;
  • трендові кольори – пастельні, коричневий, червоний, нюд, бежевий, зелений, помаранчевий, оливковий;
  • маленькі сумки з об’ємними мотузками та ланцюгами;
  • мінісумочки на зразок гаманця, які можна носити як через плече, так і на шиї.

А хітом весняно-літнього сезону можна назвати модні сумки оливкових відтінків зі стилізацією під шкіру пітона!

Сумки-шопери: стильно та зручно

Цей тип сумок призначений для носіння багатьох речей, адже вони досить об’ємні та практичні. Хоча з такими сумками можна не лише ходити за покупками, а й на різні заходи, на прогулянки чи навіть в офіс. Все залежить від дизайну та матеріалу. Модно сумки шоппери для шопінгу можуть бути виготовлені зі шкіри чи замші. Такі моделі підходитимуть під будь-який лук. Зазвичай вони мають прямокутну чи трапецієподібну форму з широким верхом та зручними застібками й довгі ручки. Шопери також оснащені додатковими відділеннями. Дуже часто сумка-шопер виготовляється з цупкої тканини. Такі сумки прикрашені різноманітними принтами й малюнками. Є також в’язані шопери, які можна вдало стилізувати із в’язаним одягом.

крихітні сумочки – нові вдосконалені моделі 2024 року

Власне, це невелика сумка, яка зазвичай має заокруглені краї та невелику ручку. Її однаково зручно носити в руках і на плечі. Типовий зразок – сумка, що за формою нагадує круасан. Такі моделі були популярні у 1990-х роках, проте сьогоднішня мода дала їм новий сплеск популярності. До речі, їх назва не випадкова, адже прототипом форми цих сумок став французький крихітні сумочки. Сьогодні модні сумки, що мають товсту ручку-ремінець або тонкий ремінець-ланцюжок. Такі сумки зазвичай декоруються пряжками, фігурними нашивками з фурнітури або оригінальними застібками. Моделі з шаховим або «зміїним» тисненням, звісно, поза конкуренцією. Офісний лук можна доповнити лаконічною моделлю в однотонному стилі. А ось вуличний та повсякденний образ допускає яскраві сумки, з різнокольоровими принтами, бахромою, непропорційно великими вузлами тощо. Отож стьобаний дизайн та стилізація під зміїну чи крокодилячу шкіру стали класикою весни-літа. Шкіряні мегасумки великих розмірів стануть особливо популярними восени. А шопери чи крихітні сумочки – модні сумки, що не втрачають актуальності.