Бюстгальтер неправильного розміру може зіпсувати увесь день. По-перше, він зведе нанівець будь-який бездоганний образ, а по-друге, ви протягом дня відчуватимете тільки дискомфорт. А біль у грудях та спині — це не жарти. Тому підбір будь-якого стильного й зручного вбрання варто починати з правильного бюстгальтера. як визначити розмір бюстгальтера? ми знаємо на це відповідь!

Проте, перш ніж зануритися у світ бюстгальтерів, дуже важливо зрозуміти, як відбувається підбір розміру. Всупереч поширеній думці, розмір бюстгальтера — це не універсальне рівняння. Це комбінація розміру бретелей і розміру чашок. Саме тому важливо навчитися правильно визначати свої розміри, щоб завжди підбирати ідеальний розмір цієї білизни. Тож якщо ви у вас сповзають бретельки протягом дня, у чашках є пустота, або груди затиснені, а в кінці дня залишаються почервоніння під грудьми, значить ваш бюстгальтер неправильного розміру. Читайте далі, щоб дізнатися, як визначити розмір бюстгальтера.

Як визначити розмір бюстгальтера в домашніх умовах

Звичайно, найкращий варіант, якщо ви звернетесь до фахівця в спеціалізованому магазині, який швидко й правильно вас виміряє й допоможе вам визначити ідеальний розмір бюстгальтера. Але не всі магазини користуються послугами таких фахівців, а в інтернеті купити білизну завжди вигідніше: більший вибір і кращі ціни. Тому єдиний вихід — зняти мірки вдома. Для цього придбайте мʼяку сантиметрову стрічку. Розмір будь-якого бюстгальтера складається з двох параметрів: розміру пояса, який охоплює обʼєм грудей, та розміру чашки, яку можна визначити, вирахувавши різницю між обхватом грудей і обхватом під грудьми. 

Перш ніж почати вимірювання, вдягніть мʼякий бюстгальтер без кісточок та зайвого обʼєму. Візьміть сантиметрову стрічку й зробіть перший замір “під грудьми”: сантиметрова стрічка щільно проходить прямо під грудьми. Слідкуйте, щоб стрічка лежала на тілі строго горизонтально. Якщо є можливість, попросіть зробити це когось із членів родини або подругу. Другий вимір проходить “по грудях”: сантиметрова стрічка проходить горизонтально по точках грудей, які виступають найбільше, водночас вона має не стягувати їх, а вільно прилягати. Тепер ви можете визначити розмір бюстгальтера за спеціальною таблицею. Таку розмірну таблицю завжди можна знайти в інтернеті, або скористатися цією.  

Як вибрати правильний розмір бюстгальтера, якщо ваші груди нестандартної форми

Навіть коли ви вже знаєте, як визначити розмір бюстгальтера, цього недостатньо, щоб купити ідеальну білизну. Часто бюстгальтер може просто не підійти до вашої форми грудей. Тож розгляньмо, які типи жіночих грудей бувають: 

  • Асиметричні — груди різних розмірів має 40% жінок. Для грудей різного розміру підходять бюстгальтери пуш-ап, які добре приховують цю різницю. Бюстгальтери на поролоні з кісточками також підходять і для грудей маленьких розмірів. 
  • Дзвіноподібні — груди вужчі зверху і повніші знизу. Зазвичай такі груди великого розміру, тому для них підходить балконет з кісточками й бретелями, як у звичайного бюстгальтера. Бретелі мають бути широкі, щоб не врізалися в шкіру.
  • Схід-захід — груди, які розташовані широко одна від одної. У такому разі підійдуть бюстгальтери з кісточкою та ефектом пуш-ап, які піднімуть груди й триматимуть їх разом. 
  • Атлетичні — широкі й мʼязисті груди. Для таких варто обирати бюстгальтери на широкій основі, без кісточок і неглибокою чашкою. Також можна носити трикутні бюстгальтери та у вигляді топу. 
  • Круглі — круглі груди, які вважаються правильними. Для них підходять бюстгальтери будь-якої форми. Проте дуже обʼємних моделей варто уникати.
  • Розслаблені — груди мають тонку шкіру, а соски дивляться вниз. Для них варто купити бальзонет, який має трошки коротшу чашку для більшого об’єму зверху.

Як визначити розмір бюстгальтера певного бренду

Після вимірів та визначення типу грудей пора обирати виробника. Кожен бренд шиє білизну за власними лекалами, тому моделі можуть мати певні відмінності. Наприклад, один виробник ставить чашечки трохи ближче, інший — далі. В одного бренду завжди великі розміри, а інший пропонує “маломірки”. Тож як визначити розмір бюстгальтера, щоб він ідеально сидів? Шукайте розмірну таблицю на сторінці товару спідньої білизни в інтернет-магазині, де ви плануєте купити бюстгальтер.