Jako rodič se vždy snažíte poskytnout svému miminku tu nejlepší péči, a to zahrnuje i vhodné oblečení podle aktuálního počasí. Správná volba oblečení může ovlivnit, jak miminko reaguje na vnější podmínky, ať už je venku horko, chladno, nebo vlhko. V tomto článku se podělíme o několik tipů a triků, jak oblékat miminko v závislosti na aktuálním počasí, abyste mu mohli poskytnout nejlepší možnou ochranu a zároveň zajistit, že bude v pohodlí.

Obecné zásady, kterých je potřeba se držet

Předtím než začneme zkoumat, jak oblékat miminko podle počasí, pojďme se podívat na obecné zásady výběru kojeneckého oblečení. Správná velikost je základ! Je klíčové vybírat oblečení, které není ani příliš volné, ale ani příliš těsné. Příliš volné oblečení může bránit pohybu miminka, zatímco příliš těsné může způsobit pocit nepohodlí a vaše děťátko bude mrzuté. Zvláště v raném věku, kdy se miminko učí otáčet a plazit se, je důležité, aby ho oblečení neomezovalo. Nezapomeňte pravidelně kontrolovat, zda oblečení stále dobře sedí, protože miminka rychle rostou. Vyhněte se syntetickým materiálům, zejména v případě oblečení, které přijde do přímého kontaktu s pokožkou miminka. Přírodní materiály, jako je bavlna, jsou měkké, prodyšné a šetrné k citlivé pokožce

Oblečení do teplých jarních dnů i chladnějšího počasí

V teplejších měsících je klíčové udržovat miminko v příjemném chládku. Zvolte lehké a vzdušné materiály, jako je bavlna, abyste se vyhnuli riziku přehřátí. Krátké rukávy, šortky a lehké overaly jsou skvělým výběrem. Nezapomeňte také na ochranu hlavičky před sluncem, například lehkým kloboukem. Váháte jak oblékat miminko na spaní? I v noci je důležité udržet miminko příjemně chladné. Volte lehká pyžama nebo body s krátkým rukávem. Na procházku ven zvolte oblečení ve světlých barvách, které odrážejí sluneční světlo a jsou tak perfektní pro teplé dny. Pokud už miminko chodí nebo leze, vyberte pro něj pohodlné a prodyšné boty, které nezadržují teplo.

Jak oblékat miminko naopak v chladnějším počasí? Je nezbytné udržet miminko v teple a suchu. Malá miminka nemají dokonalou termoregulaci a mohou snadno prochladnout. Vrstvení je ideální způsob, jak regulovat teplo a zajistit tak potřebný komfort. Začněte s lehkým, teplým podkladem a přidejte další vrstvy podle potřeby. Pro venkovní aktivity zvolte teplý overal nebo kabátek. Tato vrstva by měla být dostatečně izolující a měla by ochránit miminko před studeným větrem, čepice a rukavičky jsou nezbytným doplňkem. Jak oblékat miminko na venkovní spaní nebo procházky s kočárkem? Zvažte použití spacího pytle nebo teplé deky. Nezapomeňte, na to, aby nohy miminka byly dobře zakryté. Můžete použít teplé boty nebo pletené ponožky, a tím udržet citlivé dětské nohy v bezpečí před chladem. Pozor na přechody mezi venkem a vytopeným bytem. Uvnitř domu se ujistěte, že miminko není příliš přikryté a svlékněte vrstvy dle potřeby. A jeden malý tip na závěr. Vždy si připravte několik náhradních kusů oblečení, zejména pokud jdete ven nebo na delší dobu, nikdy nevíte, kdy se budou hodit.

Malé dámy ve velkém stylu

Máte doma malou dámu? Pak si určitě vyberte kojenecké oblečení pro dívky v krásných pastelových tónech. Během dozvuků zimy určitě oceníte teplou bundu s kapucí s nestárnoucími vzory z kolekce Disney a praktický nákrčník, díky němuž nehrozí nepříjemné ofouknutí. Během teplejších dnů se nebojte a rozzařte outfit moderními trendy, jako jsou proužky, puntíky nebo květinové vzory. Ale nenechte se zmást prvním sluníčkem a zdánlivým teplem a nezapomeňte alespoň na tenkou čepici.

Trendy pro malé gentlemany

Pro malé dobrodruhy je nejdůležitější pohodlí. Volte stylové overaly, košile s moderními motivy a trendy mikiny. Nezapomeňte na praktičnost a funkčnost, zejména pokud plánujete aktivně strávený čas venku. Kojenecké oblečení pro kluky nabízí širokou paletu vzorů a barev, kterou ocení i nároční rodiče. Během chladnějších dní se nebojte zkombinovat zateplenou zimní kombinézu s roztomilým body s pohádkovými postavičkami. Neocenitelným pomocníkem pak bude spací pytel, díky kterému se během procházky nebudete muset bát, že by snad vašemu děťátku byla zima. 

Jak oblékat miminko na jarní výlet? Zvolte více vrstev, abyste mohli snadno ubírat a zabránili tak nepříjemnému pocení. Prošívaná bunda v pastelové modré v kombinaci s ladící soupravou mikiny a tepláků vás rozhodně nezklame!